nl-NLen-US
Krokante oesterzwammen

Een smaak- en stijlvol gerecht met krokant gebakken oesterzwammen met geroerbakte flower sprouts, gekleurde mini bietjes en Tomberry® pareltomaten.

Ingrediënten (2 personen):

400 gram Oesterzwammen
1 schaal bloem
4 eieren
1 schaal paneermeel
200 gram Flower sprouts

2 uien 600 gram peen geel
600 gram peen wit
600 gram peen paars
800 gram mini bietjes; rood, geel en wit
125 gram Tomberry® pareltomaten
Selderijzout of zeezout
3 knijpflesjes of spuitzakken

Bereiding:

Maak de oesterzwammen voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier of zacht borsteltje. Paneer de oesterzwammen als volgt: haal ze eerst door de bloem, dompel ze vervolgens door het ei en druk de oesterzwammen zachtjes in de paneermeel.

Snijd de flower sprouts door de helft. Maak de uien schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Schil de penen en snijd deze in kleine blokjes en kook elke kleur in een aparte pan. Pureer elke kleur apart in de keukenmachine en breng de puree op smaak met peper en zout. Bewaar elke kleur in een knijpflesje of spuitzak. 
Net als de peen, kook elke kleur van de bietjes, met schil en al, afzonderlijk van elkaar in een aparte pan. Zodra ze gaar zijn, spoel ze onder koud water en wrijf de schil er met de hand vanaf en snijd ze in de lengte door.

Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de oesterzwammen in de olie helemaal krokant en goud bruin. Roerbak in een andere pan de flower sprouts in ruim olie en voeg als laatste de ui blokjes toe.

Besprenkel de Tomberry® pareltomaten met wat olijfolie en wat selderijzout.

Dresseer het bord met alle ingrediënten. Begin met de puree van peen, dresseer daar tussen de krokante oesterzwammen en vervolgens de gekleurde bietjes, spruitjes en Tomberry® pareltomaten.