nl-NLen-US

In het nieuws: Eminent in het nieuw op Fruit Logistica
Driewerf hoera voor Eminent op de Fruit Logistica in Berlijn. Het bedrijf viert dit jaar het 35-jarig jubileum, lanceert een nieuwe verpakking voor de Tomberry pareltomaten en als kers op de appelmoes is een nieuw logo geïntroduceerd. Op de beurs werden op de feestelijkheden geproost.

Alweer 35 jaar geleden begon het verhaal van Eminent. In de kassen, met paprika's. In de jaren '90 stapte het bedrijf over op specialty paprika's en gingen ze aan de slag met de eigen verkoop. Na de winst van de AGF-Innovatieprijs (1997) voor babypaprika Tinkerbell en het daarvoor opgezette concept, in samenwerking met Marks & Spencer, ging het hard en groeide het bedrijf snel. Er werd gestart met de verkoop van ingekocht product.
 
Inmiddels is het bedrijf gesplitst. Enerzijds is er Eminent Seeds, dat zich bezighoudt met de veredeling van bijzondere rassen en momenteel o.a. de Tinkerbell (rode en gele babyblok paprika), de Tomberry, (rode en gele pareltomaten) en de Habanero F1 peper staat. De tweede tak is Eminent Food, verkoopspecialist in diverse speciale groentenproducten. Beide maken deel uit van de Best Fresh Group. 

Op de beurs werd kort stilgestaan bij de geschiedenis van het bedrijf, maar keken Jan van Heijningen (Director Seeds) en Gert-Jan van Geest (Managing Director Food) vooral ook vooruit. Naar 20 april bijvoorbeeld, wanneer Eminent het 35-jarig jubileum zal vieren. En naar de mogelijkheden die de nieuwe strooiverpakking voor de Tomberry pareltomaten biedt aan horeca en thuiskoks. Bovendien werd het nieuwe logo gepresenteerd. 

Voor een bedrijf als Eminent is het niet eenvoudig het logo te vernieuwen. De combinatie tussen veredelaar en handelsbedrijf moet naar voren komen, net als de creativiteit van de onderneming, de eigen geschiedenis en het belang dat ze hechten aan duurzaamheid. Gert-Jan legt uit dat daarom gekozen is voor het blaadje op de i. "Dat verwijst naar zowel onze teelt- als onze veredelingsactiviteiten, en natuurlijk naar de versheid van de producten." Voor de swoosh op de achtergrond is gekozen als verwijzing naar de finishing touch die een kok geeft aan zijn gerecht. "En met het lettertype en de subtekst The Art of Creation wordt de creatieve kant van het bedrijf in beeld gebracht: de kunst van het creëren, de zoektocht naar bijzonderheden." 

Met de vernieuwing van de huisstijl is de toekomst voor Jan weer een stapje dichterbij - en die toekomst zit nog vol plannen. "De komende jaren zullen er in zowel het assortiment van Eminent Food als van Eminent Seeds nog veel nieuwe producten en varieteiten bijkomen", belooft Jan van Heijningen. "We werken binnen Eminent Seeds onder de strenge regels van het GSPP protocol varianten op gebied van smaak en kleur en breiden ons assortiment uit. Ook voor Eminent Food groeit ons aanbod bijzondere producten elk jaar verder." 

Bron: agf.nl - Arlette Sijmonsma