nl-NLen-US
Pasta bolognese met Tomberry<sup>&reg;</sup> Pareltomaten

Pappardelle met linzen, verse paprika, lente-uitjes, wortels en Tomberry® Pareltomaten
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g Pappardelle
150 g rode linzen
1 grote rode paprika
2 uien
4 teentjes knoflook
2-3 lente-uitjes
3 wortelen
200 g gehakt
gele Tomberry® Pareltomaten
verse basilicum
200 ml rode wijn
2-3 el tomatenpuree
water
blik gezeefde tomaten
Zout
Peper
Laurierblaadjes
Chilipoeder
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Suiker

Bereiding

Kook de linzen 8-10 minuten door en opzij zetten. Snijd de paprika in kleine stukjes, lente-uitjes in ringetjes en rasp de wortelen grof. Indien nodig water toevoegen.

Snijd de uien en knoflook fijn. Fruit samen met het gehakt aan met olijfolie in de pan. Voeg de paprika, lente-ui, linzen en wortelen toe en bak kort aan. Blus af met de rode wijn en voeg de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe.

Voeg nu de laurierblaadjes toe aan de saus. Kruid de saus naar smaak met de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper en een beetje suiker. Aan de kook brengen en 1 a 2 uur laten pruttelen.
 
Als de saus bijna klaar is, de pasta koken zoals op de verpakking staat. Als de pasta gaar is, verdelen over de borden. Giet de saus eroverheen en garneer met de basilicum en de Tomberry® Pareltomaten.