nl-NLen-US
Gekleurde lauwwarme salade met Tomberry®

Ingrediënten (3-4 personen)

Rucola   100 gram
 Kikkererwten  1 blikje
 Inca tomaten mix  300 gram
 Witte aubergine  1 stuk
 Graffiti aubergine  1 stuk
 Witpunt radijs  1 bosje
 Tomberry® rood  125 gram
 Tomberry® geel  125 gram
 Olijfolie  
 Aceto stroop  
 Peper en zeezout  

 

Bereiding

  1. Verwijder de kroontjes van de Inca tomaten en snijd deze in partjes. 
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Snij ondertussen beide aubergines in plakjes. Bak de aubergines aan beide zijden 3 tot 5 minuten, totdat deze licht geroosterd zijn. Laat ze op een bord afkoelen en bestrooi ze licht met peper en zeezout.
  3. Was de radijs, indien nodig, en verwijder het loof. Bewaar deze voor de salade. Snij de radijs in partjes. 
  4. Meng in een ruime kom de rucola en het radijsloof door elkaar en meng hier de Inca tomaten, kikkererwten, aubergines en de witpunt radijs door. 
  5. Verdeel de salade over de borden en strooi de Tomberry® tomaten erover. Schenk de aceto stroop erover en breng op smaak met peper en zeezout.