nl-NLen-US
Focaccia met Tomberry® Pareltomaten

INGREDIËNTEN

800 gram Durum tarwebloem

7 gram  Droge gist

sap van ½ citroen

440 ml  water

7 gram zout

125 gram Tomberry®

2 theelepels  olijfolie ( + extra om in te vetten)

4 takjes Rozemarijn

8 takjes Tijm

1 eetlepel  grof zeezout

BEREIDING

Meng de bloem, de gist en het citroensap met 330 millilitervan het water in een keukenmachine met deeghaak door elkaar. Voeg na enkele minuten het zout (7 gram) toe. Wacht tot er een goed vermengd deeg is ontstaan en schenk dan het resterende water in de mengkom. Voeg als het water is opgenomen de olijfolie toe. Controleer met een digitale thermometer de temperatuur van het deeg. Bij een temperatuur van 25 °C  is het deeg goed. Rits ondertussen de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak deze fijn, voeg deze vervolgens aan het deeg toe en kneed deze erdoor totdat het goed vermengt is.

Druk het deeg plat, vouw de zijkanten naar het midden en bestrijk met olijfolie. Keer het deeg om zodat het op de vouw ligt en bestrijk de bovenkant ook met olijfolie. Vouw de zijkanten van het deeg naar onderen, zodat een mooie bol ontstaat. Vet het bakblik in met olijfolie, leg de deegbol erin, bestrijk deze met olijfolie en druk het deeg plat. Laat het 2 uur op kamertemperatuur rijzen. Druk het deeg ieder half uur steeds iets verder uit zodat het aan het einde van de rijs tijd goed over de vorm is verdeeld. Bestrijk het deeg tijdens het rijzen steeds een beetje in extra olijfolie.

Bevochtig je vingertoppen met olijfolie en druk op verschillende plaatsen deukjes in het focacciadeeg. Bestrooi het deeg met het grove zeezout en de Tomberry® pareltomaten. Zet het blik in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en bak de Focaccia in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Haal de focaccia eruit en laat het brood afkoelen.